Czy wciskając przycisk od wyłącznika ESP lub czujnika ciśnienia w ogumieniu podświetla się Wam na kolor pomarańczowy? Wydaje mi się, że się podświetlało i przestało.
Przycisk się nie podświetla ale zapala się lampka we wskaźnikach. Kontroli ciśnienia nie posiadam.
No właśnie lampka na wskaźnikach mi się podświetla, ale dałbym sobie głowę uciąć, że jak trzymałem wciśniętyy przycisk to świecił się na pomarańczowo, a po puszczeniu gasł. Ale skoro tak mówisz to pewnie masz rację Dzięki Wielkie.
Może trochę źle sformułowałem pytanie sorki. Chodzi mi o to czy jak sie przytrzyma wciśnięty przycisk od esp to czy podśwetla się na nim na pomarańczowo napis ESP OFF oczywiście tylko w chwili trzymania go wciśniętego? Wydaje mi się, że się podświetlał a się nie podświetla. blind_walker, jakbyś mógł to sprawdzić jutro byłbym wdzięczny.
mariu_sz, Przycisk TPM nie podświetla się, przy dłuższym przytrzymaniu zapala się tylko kontrolka na szafie i słychać ten dźwięk jak przy wyskakującym błędzie. Teraz zgłupiałem, ale wydaje mi się, że po wyłączeniu ASR guzik palił się na pomarańczowo/bursztynowo plus kontrolka na budziku. Jutro dla pewności sprawdzę.
mariu_sz, Przycisk TPM nie podświetla się, przy dłuższym przytrzymaniu zapala się tylko kontrolka na szafie i słychać ten dźwięk jak przy wyskakującym błędzie. Teraz zgłupiałem, ale wydaje mi się, że po wyłączeniu ASR guzik palił się na pomarańczowo/bursztynowo plus kontrolka na budziku. Jutro dla pewności sprawdzę.
Będę wdzięczny dzięki wielkie. Jeszcze jakbyś mógł zwrócić uwagę czy wciskając go to czy zaświeca się na sekundkę (w chwili wciskania) czy nie.
Jakby mógł ktoś jeszcze to sprawdzić najlepiej w O2 FL byłbym wdzięczny.
mariu_sz, Wszystkie możliwe opcje. Ten pierwszy "dzyń" zaraz po sygnalizacji niezapiętych pasów jest z błędu poduchy(wyciągałem fotel i potem przekręciłem kluczyk w stacyjce).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pvs-6xH7giA[/youtube]
blind_walker, wielkie dzięki, kurcze mi się nie podświetla kontrolka esp tylko mam info na szafie, a wydaje mi się że się podświetlała na bursztynowo w chwili przyciskania. TPM też u mnie nie reaguje tak jak u Ciebie, i tu też wydaje mi się, że w chwili przyciskania na sekundkę się zapalało. Gdyby mógł jeszcze ktoś sprawdzić w O2 FL i może nagrać filmik byłbym wdzięczny.
mariu_sz, Możesz spróbować wyciągnąć przyciski i je przemierzyć. Wyciąga się łatwo, wystarczy otworzyć popielniczkę, wcisnąć plucha od tyłu i wypchnąć go do środka. Tak wygląda przycisk po wyciągnięciu:
sprawdzałem u mnie
z przycisków nic się nie świeci (mam ASR), na szafie jak nacisnę to mignie TPM i tyle, czyli świeci przez czas trzymania przycisku mariu_sz, A podświetlenie Ci działa
sprawdzałem u mnie
z przycisków nic się nie świeci (mam ASR), na szafie jak nacisnę to mignie TPM i tyle, czyli świeci przez czas trzymania przycisku mariu_sz, A podświetlenie Ci działa
No właśnie o to mi chodziło. Tak podświetlenie mi działa, ale przestało mi świecić w chwili trzymania przycisku esp i tpm.
mariu_sz, źle mnie zrozumiałeś chyba
żaden przycisk mi nie świeci(jeszcze zaraz pójdę się upewnić)
świeci się tylko kontrolka na szafie podczas trzymania TPM, albo kontrolka ASR
abstinent, jakbyś mógł to byłbym wdzięczny. Mi się wydaje że w chili wciskania na króciutko się zaświcała tylko i wyłącznie w chwili wciskania , a sygnalizacja była tylko na wskaźnikach.
abstinent tylko, że ty masz O2 nie wiem czy coś nie zmienili (popsuli) w O2FL, może jest różnica.
O2FLowicze :wink: nie bądźcie tacy, niech któryś sprawdzi u siebie i da info jak to wygląda u Was :roll: .
sorki że tak długo
tak jak wcześniej pisałem
jedynie PDC się świeci
no ale może w FL jest "lepiej"
pomoże ktoś koledze?
ja wiem że święto dzisiaj, ale.... :wink: film
Komentarz